Založ si blog

Staňte sa mučeníkom už dnes

Iste sa sami seba pýtate, čo by ste podnikli v dnešný pekný jarný deň. Bicyklovanie vás už nejako nebaví, korčuľovanie neovládate a ani ovládať nechcete a nechce sa vám preháňať sa na lúke so šarkanom jak taký ťuťko? Keďže ste už vyčerpali všetky ostatné neuspokojivé možnosti, núka sa vám práve dnes ideálna príležitosť začať svoju mučenícku kariéru.

Ako základné náčinie slúžiace na výkon mučeníctva potrebujeme nejakú ideológiu/náboženstvo/názor, proste niečo na základe čoho nás budú môcť umučiť. Ak by nás umučili len tak bez nejakej výzvy nasledujúcim uctievačom, dopustili by sme sa začiatočníckej chyby. Dôležité preto je, aby to bola idea natoľko kontroverzná, že by bol niekto ochotný na nás už len pre jej púhe hlásanie vykonať akt mučenia. Ako vhodné príklady navrhujeme „Slota je slušný človek“, „Zem má tvar zadku Janky Hospodárovej“ alebo pre pokročilých mučeníkov „ja by som tie warezy zakázal“ či „bankári všetkých krajín spojte sa!“. Nevhodné sú naopak vízie ako „za svetový mier!“, „za lacnejšie plnotučné mlieko“ alebo „kuchárku do každej domácnosti“. Tieto tézy majú tendenciu mať príliš nízky mučenícky rating, hoci v krajnom prípade môžete byť umučený za takmer hocičo vrátane článku na blogu o mučeníctve. Výber mučeníckeho sloganu je v princípe najdôležitejším strategickým ťahom vo vašej mučeníckej kariére a preto nič neponechávajte na náhodu a príslušnú literatúru si dôsledne naštudujte. Funguje tu paralela s písaním záverečnej práce, čím dôslednejší budete pri výbere témy, o to menej starostí vás bude čakať pri samotnom akte.

Ak už teda máme vybraté vhodné mučenícke motto, mali by sme pamätať na to že chlebíček mučeníka vie byť niekedy pomerne útrapný. Pokiaľ ste sa predtým venovali vážnej hudbe alebo ste po večeroch posedávali v kaviarňach, zvážte prosím svoje rozhodnutie. Čaká vás pomerne veľká suma fyzického a psychického utrpenia, ktorá ale môže byť v prípade úspechu vyvážená nesmrteľným zápisom do sŕdc vašich nasledovateľov. Ak budete jedným z úspešných mučeníkov, môže sa stať že ešte aj dve tisíc rokov po vašej smrti budete pomerne populárni, dokonca populárnejší ako Dara Rolinc či Marián Kočner. A to je príležitosť ktorú by si nenechala ujsť nejedna celebrita. Mučeníctvo jednoducho nie je chvíľková zábavka, ale musíte sa mu poctivo venovať, pokiaľ majú prísť viditeľné výsledky vášho snaženia. Nevzdávajte sa pri úvodnom diskomforte ktorý vám zaiste vaši mučitelia spôsobia, vytrvajte až do víťazného konca. Mučeníctvo je možné vykonávať ako jednotlivo tak aj v kolektívoch, prípadne navzájom. Chvíľu môžete mučiť a po napríklad po polhodine sa stanete obeťou mučenia. Týmto spôsobom sa môžete s priateľmi v tejto ušľachtilej aktivite podporovať  a zásobovať sa nespočetnými radami, ako prísť k tým najlepším mučeníckym zážitkom.

S prianím príjemne stráveného dňa

 

Ako dopadnú strany vo voľbách alebo volebná matematika

02.03.2016

SMER-SD Pokles preferencií Smeru sa zastavil na úrovni 33%, je ale možné očakávať že za posledné 2 týždne sa Smeru ešte podarí klesnúť. Napriek tomu že Robert Fico skúša takmer každý deň tlačovku s témami, ktoré by mohli zabrať vrátane utečencov, vyzerá to že verejná mienka formovaná médiami a opinionmakermi je v každých voľbách nastavená proti Smeru. [...]

Pach strelného prachu

05.06.2015

USA je prvá krajina na svete vo vlastníctve zbraní na obyvateľa. Na 100 obyvateľov tam vlastní zbraň 88. Ďalšie 4 krajiny v rebríčku sú Srbsko, Jemen, Švajčiarsko a Cyprus. Na Cypre je to však v porovnaní s USA menej ako polovica, 36 zbraní na 100 obyvateľov. V USA sa vzhľadom na to, aké sú tam zbrane dostupné nestane až tak veľa vrážd. Je to napríklad o polovicu menej [...]

Prečo Matovičovi cvakli zuby naprázdno

06.05.2015

Mysleli by ste si že je šľachetné odhaliť pokus o obchádzanie zákona o financovaní politických strán v priamom prenose? Nie je to niečo po čom tu už roky voláme a nemohol byť tento prípad precedensom, ktorý by od podobného konania odradil nečestných politikov v budúcnosti? Prečo to potom v tomto prípade v podaní Igora Matoviča dopadlo fiaskom? Namiesto uznania za [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 22
Celková čítanosť: 47151x
Priemerná čítanosť článkov: 2143x

Autor blogu

Kategórie